Inmiddels de 7e OPU!
Inmiddels de 7e OPU!

In 2024 zal alweer de 7e editie van de Open Praktijkdag in Uden plaatsvinden.
Ben je nieuwsgierig naar de praktijken die bij de editie van 2023 hebben deelgenomen? Op deze website kun je over ze lezen.

Zondag 14 april 2024 Open Praktijkdag Uden en omgeving
Zondag 14 april 2024 Open Praktijkdag Uden en omgeving

BEN JIJ NIEUWSGIERIG NAAR HET AANBOD VAN DE PRAKTIJKEN IN UDEN EN OMGEVING?
Op zondag 14 april 2024 openen diverse deelnemende praktijken online of live hun deuren.
Je kan op afspraak kennismaken of meedoen aan gratis workshops of behandelingen.
Zo kan jij ervaren of de behandeling of methode echt bij je past!

HB in beeld

HB in beeld in ’t Oventje begeleidt hoogbegaafde, hooggevoelige en beelddenkende kinderen, jongeren en volwassenen. Hoogbegaafden denken anders en hebben daardoor vaak te maken met uitdagingen op het gebied van leren, ontwikkeling en gedrag.

Het onderwijs past niet bij de denk- en leerwijze van deze kinderen, waardoor ze vaak het gevoel krijgen dat ze dom zijn. De motivatie zakt weg en ze lopen vast zonder begrepen te worden. En iemand die niet lekker in zijn vel zit, kán niet tot leren of presteren komen! Ook kunnen ze moeite hebben met hun motoriek, zich onbegrepen voelen, overprikkeld raken, snel boos of verdrietig zijn, het moeilijk vinden om contacten te maken, etc.

Omdat we problemen graag blijvend aanpakken, starten trajecten met een uitgebreide screening naar mogelijke oorzaken. Via leuke, actieve testjes kijk ik hoe lijf en brein reageren op bewegingen en prikkels. Ik kijk naar aanwezige reflexen, dominantieprofiel, lateralisatie en eventueel leerrijpheid of oogsamenwerking. Ik vertel meteen wat ik zie en de invloed ervan op leren, ontwikkeling en gedrag. En dat is meestal een wereld van herkenning!

Is er sprake van stress of trauma, dan gaan we daar eerst mee aan de slag, en dat kan lichaamsgericht en zonder te hoeven praten. Vervolgens kunnen we aan de slag met o.a. reflexintegratie, lichaamsgerichte psychotherapie en psycho-educatie. Daarna bouwen we verder naar emotionele stabiliteit en vervolgens naar cognitief functioneren, leren leren, executieve functies, mindset, etc.

Door uitdagingen bij de basis aan te pakken en kinderen en volwassenen goede tools aan te leren, zullen de uitdagingen vrijwel geheel verdwijnen. Ze hebben het gevoel de wereld weer aan te kunnen en komen weer tot functioneren en presteren op een manier die bij ze past!

Meer weten? Kijk op www.hbinbeeld.nl

Marieke van Esch-Aalbers

HB in beeld
Achter-Oventje 20a, 5411 NN Zeeland

Tel. 06-16410406 | info@hbinbeeld.nl | www.hbinbeeld.nl